محمدحسن سیدزاده - تیم صنعت: امروزه چرمهای گیاهی با دقت به اهمیت نگهداری محیطزیست و سالم آدم از اهمیت قابلتوجهی برخوردار شدهاند .
در چرمهای سنتی از فلز سنگینی به اسم «کروم» استفاده میشود که نیز به محیطزیست و نیز به تندرست انسان زخم میرساند؛
این در حالی می باشد که در فرایند تولید چرمهای گیاهی از فلزهای سنگین وزن و مواد شیمیایی سمی به کار گیری نمی شود و به همین دلیل این جور چرم هیچ آسیبی به پوست و تن آدم وارد نمیکند و زودتر نیز به طبیعت برمیگردد . این آسیبها منجر شده در سالهای اخیر، دولتهای کشورهای توسعه یافته تولیدکنندگان چرم و تولیدات چرمی را به به کارگیری از مواد گیاهی برای ایجاد چرم و تولیدها چرمی تشویق نمایند در حالی که در جمهوری اسلامی ایران در مسئله آسیبرسانی و مضرات چرمهای کرومی اطلاعرسانی درستی انجام نشده و رسمی نیز برای محدود کردن استفاده از این دسته چرم وجود ندارد ولی با وجود تقاضای اندک، چند از واحدهای صنعتی به سمت تولید چرمهای گیاهی حرکت کردهاند به طوری که در حالحاضر حدود ۱۰درصد تولیدات بازار را به خود اختصاص دادهاند .
محدودیت
به کار گیری از چرمهای کرومی در اروپا در همین راستا جواد حسینیخواه، عضو انجمن صنایع چرم کشورایران و تولیدکننده چرمهای گیاهی در گفتوگو با صمت درباره چالشهای پیشرو محصول ها ایندسته از چرمها گفت: در حالحاضر در کشورهای امریکایی و اروپایی ورود چرمهای کرومی با محدودیت روبهرو بوده و تولید چرم با ساخت گیاهی در این کشورها مطرح میباشد البته متاسفانه در ایران به ادله نبود استاندارد در اینباره بخش اعظم تولیدها در قضیه چرم کرومی میباشد .
حسینیخواه با اشاره به مزایای چرمهای گیاهی اظهار کرد: در چرمهای سنتی از فلز کروم در ساخت چرم به کارگیری میگردد که مدت بازگشت آن به طبیعت طولانی میباشد در حالی که در ایجاد چرمهای گیاهی از هیچگونه مواد شیمیایی به کار گیری نشده و از مواد به طور کامل گیاهی در ایجاد چرم به کار گیری میشود که به محیطزیست و انسان آسیبی وارد نمیکند .
عضو انجمن صنعت های چرم کشورایران با بیان این که مال این نوع چرمها برای تندرست پوست آدم دوچندان مناسب است، افزود: بهطور نمونه در اروپا برای آستر کفشهای بچگانه بایستی از چرمهای گیاهی استفاده شود به این استدلال که پوست نوباوه مضاعف حیاتی هست بنابراین برای پرهیز از عارضه پوستی در نوپا از این نوع چرمها به کار گیری می گردد .
این تولیدکننده چرمهای گیاهی با اشاره به مزایای ظاهری چرمهای گیاهی نیز تصریح کرد: در چرمهای کرومی به برهان پوشش رنگ زیاد، چرم از موقعیت ارگانیک خود خارج میگردد اما در چرمهای گیاهی بهدلیل آنکه در سطح چرم رنگ دوچندان پاره ای بهکار میرود، صد درصد موقعیت طبیعی خویش را محافظت مینماید .
به همین دلیل تشخیص چرم ارگانیک از چرم مصنوعی به راحتی امکانپذیر است ولی تشخیص چرمهای تصنعی و مصنوعی از چرمهای کرومی به مشقت انجام میشود . وی افزود: صحیح میباشد که چرم از پوست گاو و گوسفند تهیه میشود البته مواد بهکار رفته برای قابل استفاده کردن این پوستها نیز بسیار بااهمیت میباشد .
- ۹۷/۱۲/۱۳